Page 7 - kariyer_katalog_2018.indd
P. 7
KArİYEr DEĞErLEr EĞİTİMİ
Okul öncesi öğrencileri doğru ile yanlış arasındaki farkı
tam olarak ayırt edemezler. Onlara “ kalem tutmayı”
nasıl öğretiyor isek, “çalışkan olmayı, dürüst olmayı,
ilkeli olmayı, saygılı olmayı, sorumluluk sahibi olmayı,
iş birliği yapmanın önemini, sabırlı olmayı, kanaatkâr
olmayı, cömert olmayı, paylaşımcı olmayı, bencil
olmamayı” da öyle öğretiyoruz. Kısaca ifade etmek
gerekirse, değerler eğitimi dersimizde öğrencilerimize
“Buğday Başağı”nın çok ama çok değerli olduğunu;
ama hayatta buğday başağından daha değerli olan
bir şeyin bulunduğunu, bu şeyin ise çalışarak bir
ürün ortaya çıkarmak olduğunu, yani buğdaydan
“Ekmek” yapmanın şu hayatta daha değerli olduğunu
öğretiyoruz. Ayrıca ekmek yapmanın çok ama çok
değerli olduğunu; fakat hayatta ekmek yapmaktan
daha değerli bir şeyin bulunduğunu, bu şeyin ise bu
ekmeğe ulaşmak için “Alın Teri Dökmek” gerektiğini
öğretiyoruz.
BESLENME DOSTU SAĞLIKLI OKUL
Yetersiz, dengesiz ve aşırı beslenmenin olduğu bir yerde
sağlıklı bir eğitim öğretim ortamından söz etmek hiç doğru
olmaz. Maalesef ülkemizde ve dünyada hatalı beslenme
alışkanlıklarından dolayı, yeni yetişen neslin büyük bir
çoğunluğu obez olma tehdidiyle karşı karşıyadır. Bu bilinçten
hareketle, Kariyer Anaokulunda, diyetisyen kontrolünden
geçen kahvaltı ve yemek menüsü, Kariyer’in kendi
mutfağında hijyenik bir ortamda hazırlanıp öğrencilerimize
ikram edilir. Kariyer Anaokulunda sabah kahvaltısı, öğlen
yemeği ve ikindi kahvaltısı öğrencilerimizin günlük besin
ve enerji ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanır.
Kahvaltı ve yemek menüsü aylık olarak web sayfamızda ilan
edilip güncellenmektedir.