GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ (İLKOKUL)
Sanat eğitimi, insanın genel eğitimi içerisinde önemli bir yere sahiptir.
Sanat eğitimi yalnızca ilgi duyanlar için değil, herkes için gerekli bir kişilik eğitimidir.
Çocukların resim ile tanışmasının, bir tür oyun oynama isteğinden doğduğunu söylersek yanlış olmaz. Çocuk kalemi kâğıda sürterek izler bıraktığını fark eder ve bunu bir oyuna dönüştürerek tekrar yolu ile geliştirir. Okul öncesi ve ilköğretim dönemi çocuğu ise hayallerle doludur ve bu hayalleri anlatmanın en iyi yolu resim yapmasından geçer. Bu dönemde çocuğun resimlerini belli bir kalıba sokmamak gerekir ve çocuk olabildiğince özgür bırakılmalıdır. Çocuğun yaptığı resme kurallar koymak bu dönemde görülen en sık yapılan hatalardan biridir. Örnek vermek gerekirse çocuk evin çatısını pembeye boyamış ya da güneşi mor yapmışsa müdahale etmemek gerekir. Çocuğun hayal gücünün gelişimi açısından bu oldukça önemlidir.
Bu dönem ayrıca çocuğun ince motor becerilerinin ilerlemesi açısından da mühimdir. El ve parmak kaslarının gelişmesini resim yaparak sağlayan çocuk ileriki dönemler için hazır hale gelmektedir.
Çizmek boyamak, şekil vermek önemsiz birer etkinlik olarak görülmemeli, çocuğun kişilik ve zeka gelişimi açısından önemli bir eğitim olduğu bilinmelidir.
Copyright © 2017 - Tüm Hakları Saklıdır. Webmail